BIOGRAFI

BERIT BILLINGSØ

Berit Billingsø er en allsidig norsk pianist og organist. I 2013 fullførte hun sin utøvende mastergrad ved Norges musikkhøgskole til strålende kritikker. Hun tok bachelor i utøving ved NMH i årene 2006-2010, med professor Einar Steen-Nøkleberg som lærer. Mastergraden tok hun under veiledning av professor Jens Harald Bratlie. Hun har også studert ved Sibelius-akademiet i Helsinki (Finland) under professor Erik T. Tawaststjerna, og gjennomførte høsten 2011 et fem måneder langt studieopphold i Berlin (Tyskland) med Gabriele Kupfernagel, professor ved Hochschule für Musik "Hanns Eisler". Våren 2021 fullførte hun videreutdanning i kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole til toppkarakter.

Berit er ettertraktet både som solopianist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har vært ansatt som repetitør ved Norges musikkhøgskole og akkompagnatør ved Barratt Due musikkinstitutts "Musikk på Majorstuen". Hun har opptrådt på Gloppen musikkfest, Oslo Griegfestival og Kirsten Flagstad Festival, og spilt på viktige konsertarenaer som Oslo konserthus og Den Norske Opera & Ballett i Oslo. Hun har gjort prosjekter med fremstående kunstnere som skuespiller Lise Fjeldstad, munnspiller Sigmund Groven og komponist Marcus Paus, og har et fast samarbeid med flere av landets fremste unge musikere.

I 2018 valgte Berit å flytte tilbake til sine hjemtrakter, og som kantor i Vinger kirke (Kongsvinger) har hun etablert den populære konsertserien Klang under kuppelen.

Berit har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid, blant annet RWE Dea og Norges forskningsråds musikkstipend 2011, stipend fra Sparebanken Hedmarks kunstfond 2015, 2013 og 2011 og publikumsprisen i konkurransen Toneprisen 2007.

I tillegg til sin aktive virksomhet i Norge, har Berit spilt konserter i Sverige, Finland, Island, England, Belgia og Italia.